Medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani i dag

Medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani i dag

Utmärkt medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani? Du kanske kan detoxa hemma och ändå gå på öppenvårdsterapi eller möten i stödgrupp. Men se upp för att allvarliga alkoholabstinenser kan döda dig. Alkohol slappnar av hjärnan. Hjärnan kompenserar för alkoholens depressiva effekter genom att öka dess aktivitet. När människor som är beroende av alkohol dricker känner de sig normala. När de plötsligt slutar dricka fortsätter hjärnan sin hyperaktivitet, men alkoholen dämpar inte längre effekterna. Detta kan orsaka anfall och delirium tremens, en allvarlig form av abstinens som kännetecknas av skakningar och hallucinationer. Båda komplikationerna kan vara livshotande. Om du trappar ner alkoholen långsamt eller under medicinsk övervakning har hjärnan tid att anpassa sig utan att orsaka allvarliga biverkningar. Se mer info på Farshid Sistani Läkare.

Vad orsakar ITP? ITP är en autoimmun sjukdom. I vissa fall beror detta på att en självreagerande antikropp binder till ytan av blodplättarna, vilket gör att både celler i mjälten och på andra ställen tar bort dem. Däremot har andra immunavvikelser hittats hos vissa patienter med ITP som påverkar lymfocyter (en typ av vita blodkroppar) eller megakaryocyter (prekursorceller till blodplättar). Dessa skillnader kan hjälpa till att förklara varför patienterna varierar i deras svar på behandlingen. Varför vissa människor utvecklar denna “autoimmuna” process och andra inte gör det är inte helt förstått. Hos vissa individer kan en virusinfektion fungera som en miljöutlösare för processen och dina läkare kan testa för triggers som infektion när du först bedöms.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

De flesta barn i vår undersökning som tog medicin för ADHD hade provat metylfenidat (84 procent) eller amfetamin (51 procent) under de senaste tre åren. En mindre andel (17 procent) hade provat en icke-stimulerande medicin. Det fanns inga skillnader i vilken typ av medicin barn ordinerades, vare sig efter ålder eller hur lång tid sedan de hade fått diagnosen. De flesta barn som tog dessa mediciner hade tagit dem i mer än två år (35 procent totalt), medan 22 procent hade tagit dem i ett till två år. Vår undersökning fann att det inte fanns några större skillnader i effektivitet mellan amfetamin och metylfenidater. Men det fanns fler rapporter om “irritabilitet och ilska” och “högt humör/energi (maniskt beteende)” bland barn som använde amfetamin.

Orsaken: Inte att förväxla med skrumplever (leverskada) ), drabbar detta tillstånd cirka 1 till 2 % av den allmänna befolkningen och vem som helst kan få det, i alla åldrar. Det tros vara ett autoimmunt tillstånd där cellerna i det översta hudlagret är i överdrift, vilket visar sig som ett rosa utslag med en karakteristisk silvrig skala. Psoriasis kan påverka vilken del av kroppen som helst från topp till tå (inklusive dina naglar), men hårbotten är en av de svåraste typerna att behandla, enligt Seemal Desai, M.D., F.A.A.D., klinisk biträdande professor vid Institutionen för dermatologi på University of Texas Southwestern Medical Center. Varför? Ansamlingen av hudceller skapar fjällande, fläckar som kan klia, göra ont, skorpa upp och blöda. Ännu mer hemskt: Trauma i hårbotten (detta innebär att föna och täcka grått) kan göra situationen värre.