Medicinska råd med Farshid Sistani 2022

Medicinska råd med Farshid Sistani 2022

Kvalitet medicinska råd med Farshid Sistani? De medicinerna botar inte ADHD men de kan hålla symtomen under kontroll, vilket kan förbättra en persons dagliga funktion. Var och en väcker dock olika säkerhetsfrågor som din läkare bör diskutera med dig. Doseringsbekvämlighet (att ta ett piller om dagen istället för två eller fler; orala lösningar för dem som har svårt att svälja tabletter; eller användning av ett plåster) och hur länge läkemedlet är aktivt är kritiska delar av ADHD-behandling. Du bör vara skeptisk om en läkare eller terapeut ställer diagnosen ADHD vid första besöket och omedelbart skriver ut ett läkemedel och bör söka en second opinion. Stimulanserna är kontrollerade ämnen, medan Straterra inte är det. Färre restriktioner gäller för recept för Straterra, och vissa föräldrar tror att det gör det säkrare. Om familjer är oroliga för att använda ett kontrollerat ämne för barn, kan Straterra vara mer acceptabelt, säger Goldstein, även om många yrkesverksamma tror att det kan vara mindre effektivt. Upptäck ytterligare information at Farshid Sistani Läkare.

Om du är beroende av alkohol är det osannolikt att du kommer att kunna återhämta dig utan någon form av beroendebehandling. Du kanske kan detoxa hemma och återhämta dig från alkoholism med hjälp av stödgrupper som Anonyma Alkoholister. Det är dock mer sannolikt att medicinskt övervakad detox och professionell rehab hjälper dig att upprätthålla långvarig nykterhet. Om du inte har kunnat sluta på egen hand bör du överväga att gå till ett alkoholrehabcenter. Alkoholismbehandling låter dig avgifta i en säker miljö. Den lär dig hälsosamma sätt att hantera stress och tekniker för att övervinna de underliggande orsakerna till alkoholberoende. Det förbereder dig också för livet utan alkohol.

Vad orsakar ITP? ITP är en autoimmun sjukdom. I vissa fall beror detta på att en självreagerande antikropp binder till ytan av blodplättarna, vilket gör att både celler i mjälten och på andra ställen tar bort dem. Däremot har andra immunavvikelser hittats hos vissa patienter med ITP som påverkar lymfocyter (en typ av vita blodkroppar) eller megakaryocyter (prekursorceller till blodplättar). Dessa skillnader kan hjälpa till att förklara varför patienterna varierar i deras svar på behandlingen. Varför vissa människor utvecklar denna “autoimmuna” process och andra inte gör det är inte helt förstått. Hos vissa individer kan en virusinfektion fungera som en miljöutlösare för processen och dina läkare kan testa för triggers som infektion när du först bedöms.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

För att uttrycka denna process i enklare termer, om du ser en person le, försöker du förstå den personens inre sinnestillstånd genom att matcha det med hur du känner när du ler. Denna grundläggande form av “mindreading” förlitar sig alltså mycket på bedömning när du försöker matcha det inre tillståndet hos de personer vars ansiktsgester du kan observera med hur du känner när ditt ansikte gör det uttrycket. När hälften av dessa gester är skymd, kan du fastna utan en lätt slutsats. Även om du kanske betraktar förlusten av ansiktsinformation som en nackdel i dina vardagliga interaktioner, överväg den möjliga uppsidan av situationen när alla bär en mask. Detta blir den första dolda fördelen med ansiktsmasker.