Najbolje ocijenjeno dentalni implantati stomatološka ordinacija

Najbolje ocijenjeno dentalni implantati stomatološka ordinacija

Odlično dentalni implantati stomatološka ordinacija: Konzervativna stomatologija je dio stomatologije koji se bavi oboljenjima samog zuba i obuhvata siroki spektar svakodnevnih intervencija. Najveći broj pacijenata dolazi kod stomatologa zbog liječenja karijesa, što je sastavni dio konzervativne stomatologije. U našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije materijale, eminentnih svjetskih proizvođača. Liječenje karijesa podrazumijeva potpuno uklanjanje karijesom razmekšanog tkiva te postavljanje visokoestetskih plombi, vraćajući zubu prirodan izgled. Pročitaj dodatno informacije u stomatoloska ordinacija.

Bolji govor: zubi koji nedostaju mogu otežati izgovaranje određenih slova i zvukova. Neko sa prazninama u osmehu može da mrmlja ili promrmlja. Zubni implantati pružaju pouzdanu i stabilnu zamjenu zuba za jezik i usne, omogućavajući pacijentima da govore jasnije i sigurnije. Održavanje pravilnog oralnog zdravlja posebno je važno kako starite. Postajete osjetljiviji na probleme sa zubima zbog starenja, upotrebe lijekova i osnovnih zdravstvenih stanja. Vaši zubi mogu pretrpjeti nekoliko promjena koje utiču na njihov izgled, snagu i funkciju. Osim toga, vaši zubi mogu biti izloženi većem riziku od karijesa, infekcije, promjene boje i gubitka zuba (posebno ako ste imali značajan karijes ili bolest desni).

Abiotik tetraciklin izaziva sive zube kod dece čiji se zubi još razvijaju. Antibakterijske vodice za ispiranje usta koje sadrže klorheksidin ili cetilpiridinm hlorid također može obojati zube. Neki antihistaminici, antipsihotici i lijekovi za krvni tlak uzrokuju mrlje na zubima, kao i željezo i višak fluora. Ako izbjeljivanje ne pomogne, pitajte svog stomatologa o vezivanju zuba, pri čemu se na zube nanosi materijal boje zuba.

Smanjite sok: Mnogi roditelji misle da je sok zdrav izbor za piće tokom cijelog dana, ali može dovesti do karijesa. Ograničite svoje dijete na ne više od 4 unce dnevno 100% voćnog soka. Dajte napitke i hranu bez šećera u vreme obroka, a sok koristite samo kao poslasticu. Bebe se rađaju sa svim zubima – ne možete ih vidjeti jer su skrivene u desnima. Mliječni zubi počinju da se probijaju kroz desni oko 6. mjeseca, ali je važno započeti dobru oralnu njegu odojčadi i prije izbijanja prvog zuba. Iz zdravih desni nastaju zdravi zubi. Obrišite bebino desni mekom krpom za pranje nakon hranjenja. Ovo pomaže u uklanjanju bakterija koje mogu uzrokovati karijes.

Uklanjanje mrlja na caklini (spoljašnjem delu zuba) naziva se “ ekstrinzično izbjeljivanje.” Mrlje koje su ostale nakon pušenja ili pijenja crnog vina, čaja ili kafe obično se lako uklanjaju lakom od strane vašeg higijeničara prilikom čišćenja zuba ili pomoću paste za poliranje i izbjeljivanje zuba. Kada uklanjate mrlje, jednostavno otkrivate boju dentina tako što čistite caklinu od mrlja. Ovo može učiniti da zubi izgledaju bjelji, ali fizički ne mijenja boju zuba.

Postoji toliko dobrih razloga da očuvate zube i desni vaše porodice zdravim. Njihovi blistavi osmesi. Mogućnost žvakanja za dobru ishranu. Izbjegavanje zubobolje i neugodnosti. Nova istraživanja sugeriraju da bolest desni može dovesti do drugih problema u tijelu, uključujući povećan rizik od srčanih bolesti. Zapravo, većina stručnjaka se slaže da se gotovo svaki karijes i većina bolesti desni mogu spriječiti dobrom oralnom higijenom. Govorimo o tome da svaki dan odvojite nekoliko minuta za četkanje i čišćenje koncem. To nije puno zauzvrat za doživotne zdrave zube i desni.

Nakon izrađenog plana terapije pacijentu se propisuju odgovarajući lijekovi, kao priprema za hirurški zahvat, koje pacijent počinje piti dan ranije. Sam proces ugradnje implanata može trajati od pola sata (koliko je potrebno za ugradnju jednog implanta), do nekoliko sati (ukoliko se ugrađuje više implanata). Naredni dan pacijent dolazi na kontrolu i nakon toga se čeka 3-4 mjeseca da implant sraste sa viličnom kosti. Kod totalne bezubosti, pacijenti mogu dobiti privremenu protezu, za prelazni period, dok implanti ne srastu sa kosti. Pogledaj dodatno informacije na drcavic.com.